Уест Хем изненадващо победи Челси с 1:0 в лондонското дерби от 16-ия кръг в Премиършип. Марко Арнаутович в самото начало на двубоя реализира единствения гол в двубоя за "чуковете", които по този начин записаха важни три точки в борбата си на дъното и в същото време нанесоха тежък удар по амбициите на Челси за титлата, която изглежда все по-далеч от тима на Антонио Конте.

Домакините изиграха отличен двубой, бяха перфектни в отбрана и въпреки натиска на съперника, си заслужиха победата, която бе първа след осем поредни мача в първенството без успех. В същото време пък Челси прекъсна отличната си серия от 7 мача без поражение, сред които 6 победи.

Така Челси остава с 32 точки, на 3 зад втория Манчестър Юнайтед и на 11 зад лидера Сити като изпусна отличен шанс да намали пасива си преди сблъсъка между двата тима от Манчестър в неделя. Уест Хем пък увеличи актива си на 13 точки, но все още е в зоната на изпадащите.

Още в 6-ата минута "чуковете" нанесоха удар на своя съперник чрез прекрасна комбинация и попадение на Арнаутович. Австриецът направи отличен двоен пас с Мануел Лансини, след което си откри позиция за стрелба и бе точен за 1:0.

В 14-ата минута Алваро Мората падна в наказателното поле след съприкосновение с Уинстън Рийд, който сякаш задържа испанеца за фланелката, но дузпа не бе отсъдена.

В 20-ата минута Азар стреля с воле от близко разстояние, но встрани, малко след това пък Канте затрудни максимално Адриан, стреляйки в далечния ъгъл от границата на наказателното поле, но стражът се справи. Давиде Дзапакоста също се отчете с опасен изстрел, но встрани от вратата.

В началото на второто полувреме домакините също поискаха дузпа за игра с ръка на Андреас Кристенсен, но съдията Андрю Тейлър не посочи бялата точка. Марко Арнаутович получи топката на границата на наказателното поле и опита с едно докосване да преодолее Кристенсен. От близко разстояние топката срещна ръката на датчанина, но сигнал не последва.

В 58-ата минута Дзапакоста стреля покрай гредата, а постепенно натискът на гостите се увеличаваше. Той бе най-осезаем в последните 10 минути, в които "сините" имаха чудесни възможности чрез Мората и Азар. Те обаче не реализираха и така в крайна сметка Челси загуби с 0:1.