Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг иска да привлече звездата на Челси Н'Голо Канте, с което да даде старт на революцията в тима на „червените дяволи“, твърди „Mirror“. На 31-годишния полузащитник му остава само още една година от договора му с клуба от „Стамфорд Бридж“ и Тен Хаг вярва, че французинът все още има способността, опита и желанието да помогне на младите играчи в Юнайтед през следващия сезон.

Канте се присъедини към Челси през 2016 година за сумата от 32 милиона паунда от Лестър, няколко седмици, след като спечели титлата във Висшата лига с „лисиците“. Нисичкият халф стана първият играч след Ерик Кантона, който печели две последователни титли от Висшата лига с два различни клуба, след като вдигна трофея на следващия сезон и с лондончани.

Gulliver/GettyImages
99 снимки

Юнайтед вярват, че трансфер на Канте е постижима цел, тъй като се очаква мениджърът на „сините“ Томас Тухел да направи промени, ако получи значителен бюджет за трансфери от новия собственик Тод Боели.

Тен Хаг вярва, че халфовата линия на Юнайтед се нуждае от драстична промяна, за да стане отборът по-енергичен, решителен и конкурентоспособен. Нидерландецът следи и звездата на Монако Аурелиен Чуамени и полузащитникът на Барселона и бивш негов играч в Аякс Френки де Йонг.

Английският национал Деклан Райс също е свързван с трансфер на „Олд Трафорд“, въпреки че Уест Хем е поставил умопомрачителна цена от 150 милиона паунда за своя футболист. Смята се също, че 23-годишният футболист няма реален интерес да се присъедини към Юнайтед в близко бъдеще, защото иска да играе в Шампионска лига, а „червените дяволи“ не успяха да се класират за участие в турнира през следващия сезон.

Тен Хаг и Юнайтед вярват, че Канте все още има какво да предложи и може да добави качество към халфовата линия. Канте се доказа като надежден играч и е изиграл над 100 мача за Челси и Франция през последните два сезона.

Освен че спечели Световното първенство с Франция през 2018 година и Висшата лига в първия си сезон в Западен Лондон, Канте триумфира още в Шампионска лига, Лига Европа, Супекупата на Европа, ФА Къп и Световното клубно първенство.