В четвъртък се състоя първото заседание на съда по спора между Челси и Антонио Конте. Двете страни не успяха да стигнат до споразумение за тяхното разделяне и се стигне до дело, по което съдът ще трябва да се произнесе.

Челси уволни Конте през миналото лято, въпреки факта, че за два сезона италианския специалист донесе на отбора шампионската титла във Висшата лига и Купата на Англия.

Както съобщава „The Times“, в договора на Конте е записано условие, според което той трябва да получи гарантирано обезщетение от 9 милиона паунда за оставащата година по договора си.

Един от основните аргументи на Челси за неизплащането на сумата е скандалът, който Конте забърка с Диего Коста. След края на сезона 2016/17, италианецът без да се консултира с шефовете на лондонския клуб посочи изхода на играча. Конте изгони нападателя със смс, което предизвика още по-голям скандал. Това причини финансови загуби на Челси и попречи на клуба да продаде Коста на реалната му пазарна стойност.

Трибуналът е съставен от трима членове. Съдебният орган започна да изслушва аргументите на двете страни, след което ще се опита да разреши конфликта, в противен случай делото ще бъде прехвърлено на трибунала за трудови спорове, а по-нататък по веригата, ако е нужно ще се стигне до Върховния съд.