Нападателят на Челси Алваро Мората заля с огромни комплименти настоящия си мениджър Маурицио Сари. Италианецът пое кормилото на лондончани през това лято, а испанският нападател изпитваше трудности в първия си сезон на „Стамфорд Бридж”. Въпреки това, откакто Сари акостира в Англия, то Мората намери перфектната си форма.

„Казвал съм, че той е треньор, който обожава отборът му да играе много с топката. Обича тактическото надиграване и работим много в тази насока. Същевременно той е добър човек, който поддържа добри контакти с футболистите си”, довери Мората пред италиански медии.

„Сари знае перфектно разликата между играчите в отбора му и знае как да те подтикне да си перфектен. Когато се нуждаеш да се подобряваш, той те третира и е като генерал. Когато обаче дойде време за шеги, то ти можеш да умреш от смях с него”, продължи още Мората.

„Това се отразява позитивно на отбора и ние сме все по-задружни, играейки добър футбол. Единствената причина да не сме на върха в класирането е, че записахме някои равенства. Не сме отдавна със Сари, но нямаме загуба още. Това е повече от добре, когато си отбор от Премиър лийг. Вярвайте, че ще се подобряваме още. Босът е въвлечен в живота на всички играчи и не се интересува само от нещата на терена от нас, а и от това как се чувстваме отвъд стадиона. Винаги е въвлечен, но това го отдавам на това, че е италианец. Всички са такива”, продължи с усмивка Мората.

„Първото нещо, когато го срещнах и той ме попита бе за независимостта на баската провинция. Не го очаквах! Той винаги говори със страст за всички неща, а това е нещо, което ми харесва. Стилът му и системата на игра е перфектната за мен. Почти винаги топката идва в мен, когато съм на върха на атаката. Това е много по-добре за мен, отколкото да се връщам дълбоко назад и да съм с гръб към вратата. Така играех и в Ювентус, където просто трябваше да атакувам и да тичам уверено с топката. Така е и тук в Челси сега, надявам се да вкарам, колкото се може повече голове”, каза още Мората.