Нападателите на Челси правят много пропуски, тъй като са натоварени с голям брой задачи в дефанзивен план, заяви мениджърът на "сините" Томас Тухел.

Въпреки колебливото представяне на играчите в завършващата фаза на атаката обаче, германецът не губи вяра в техните способности. Челси е лидер в класирането и втори по отбелязани голове с 31, като изостава по този показател единствено от Ливърпул (39), но в последния месец, докато таранът Ромелу Лукаку лекуваше в травма, представянето на съотборниците му в атака бе незадоволително. Така в последните си две домакинства на Бърнли и Манчестър Юнайтед "сините" отправиха общо близо 50 удара, но и двата мача завършиха 1:1.
"Мисля, че нападателите ни се стараят. Теният принос към стила ни на игра, който е с висока пресе, е неоценим", заяви Тухел преди гостуването на Уотфорд в сряда.

"Трябва да оценим това, че когато пред тях се откриват шансове, те често не са максимално отпуснати. Мисля, че това ни коства прецизността понякога, но преди сме вкарвали много голове. Всички им вярваме, защото знаем, че те имат класата да вкарват за нас. От нас като треньори зависи да ги поставим в позиция, в която да вкарват много голове", обясни Тухел.

Към момента голмайстор на Челси във Висшата лига е десният краен защитник Рийс Джеймс, който има четири попадения. Той обаче е един от тези, които са под въпрос за утрешния мач с Уотфорд, заедно с Жоржиньо и Тимо Вернер. Със сигурност аут за срещата са Бен Чилуел, Матео Ковачич и Н'Голо Канте.