Мениджърът на Челси Франк Лампард може да бъде спокоен, защото във футболната история има група треньори, които са стартирали своите кариери неуспешно, но след това са правили забележителни пробиви с отборите си.

Тези шестима специалисти могат да дадат спокойствие на Франк Лмапард и да му вдъхнат кураж за бъдещето на „Стамфорд Бридж”.

  • Алекс Фъргюсън, Манчестър Юнайтед

Оксфорд Юнайтед – Манчестър Юнайтед 2:0 (1986 година)

  • Пеп Гуардиола, Барселона

Нумансия – Барселона 1:0 (2008 година)

  • Брендън Роджърс, Ливърпул

Уест Бромич – Ливърпул 3:0 (2012 година)

  • Юп Хайнкес, Байерн Мюнхен

Байерн Мюнхен – Борусия Мьонхегладбах 0:1 (2011 година)

  • Боби Робсън, Нюкасъл

Челси – Нюкасъл 1:0  (1999 година)

  • Еди Хау, Борнемут

Дарлингтън – Борнемут 2:1 (2009 година)

Има още три примера, които биха били от полза за Франк Лампард:

Роберто Манчини записва 11 равенства в първите си 13 мача в първенството като треньор на Интер през 2004/05, но печели титлата три пъти поред между 2005-2008 година.

Висенте дел Боске губи своя втори мач като треньор на Реал Мадрид, както и третия с 1:5 на „Сантяго Бернабеу”, но печели Ла Лига и Шампионската лига два пъти, след което триумфира и с националния на Испания.

Юрген Клоп печели точка от своите първи две домакински срещи като мениджър на Ливърпул срещу Саутхемптън и Кристъл Палас. Четири години по-късно той стига до два финала в Шампионската лига, като печели втория през 2019 година.

Отборът на Челси започна с тежко поражение 0:4 на старта на Висшата лига срещу Манчестър Юнайтед. Това беше и официалният дебют на Лампард начело на "сините".