Полузащитникът на Челси Н'Голо Канте изживя най-хубавите си дни като футболист в последните три години. Отдаденият халф се превърна в основна част от френския национален тим на Дидие Дешан при спечелването на световната титла в Русия през това лято. Преди това - през 2016 г. и 2017 г., той вдигна трофея от Висшата лига с тимовете на Лестър и Челси. Това бяха три наистина паметни години за смирения черноработник.

Ролята на Канте в средата на терена е изключително важна за отборите, в които играе. Той влиза в обувките на т. нар. "box-to-box" халф, който се движи много по вертикала между двете половини на игрището. Пресича топки, стои близо до атакуващите халфове на противника и опитва да неутрализира креативния момент в играта им. Канте също така е страхотен подавач, който може да прелива топката скоростно към нападението.

"Идва нов сезон, отново започваме от нулата. Това е нашата работа. Това, което си сторил в миналото, се забравя бързо. Трябва да се доказваш отново и отново, така че да заслужиш своята позиция на терена. Мисля, че мога да се справя с очакванията отново", каза усмихнатият Канте.

"Професионалните футболисти са щастливци. За мен това е най-голямото щастие, тъй като съм го искал цял живот. Господ ме благослови и затова стигнах дотук", сподели още той.

Нголо Канте

източник: БГНЕС

"Има милиони хора по света, които искат да получат шанса да правят това, което правим ние. Но все пак не можем да играем вечно - да си футболист, значи да имаш кратка кариера. Именно и затова давам всичко от себе си, при всяка възможност. Късметлия съм, че имам и шанса да играя за Франция. Да представяш своята страна е едно голямо постижение за всеки футболист", добави Канте.

"Да играеш за своята държава на голямата сцена струва повече от всички пари на света. Аз съм един от тези хора, така че съм много щастлив. Да спечеля Световното с Франция беше отвъд моите мечти и със сигурност е нещо, което никога няма да забравя", завърши 27-годишният Канте пред Mirror.