След като похарчи над 250 млн. евро за покупки на трансферния пазар, дойде ред Челси да продава. Вратата на "Стамфорд Бридж" е широко отворена не само за пристигащи, но и за заминаващи и сега е време Лампард да реши с кого ще се раздели. 

С идването на Тимо Вернер, Кай Хавертц, Бен Чилуел, Хаким Зиеш, Тиаго Силва и последния нов - Едуард Менди, "сините" категорично заявиха желанието си да доминират в Англия в следващите няколко години. Изграждането на нов отбор обаче минава не само през купуването на нови играчи, но и през раздяла с всички ненужни. 

Не е изненада за никого, че първи на изхода е вратарят Кепа Арисабалага. Стражът не успя да отговори на очакванията, дошли с огромната му трансферна сума, която Челси отдели за него. И въпреки че Лампард заяви, че все още вярва в него, купуването на бившия играч на Рен издава истинските намерения на клуба. 

17 снимки

Антонио Рюдигер е следващият почти сигурен тръгващ си. Лампард ясно показа, че няма намерение да разчита на него, оставяйки го вън от списъка си с избраници за първите два мача от сезона в Англия. Добрата новина за германския национал е, че няма да остане дълго без отбор, тъй като грандове като Барселона, ПСЖ и бившия му клуб Рома биха го приютили с удоволствие. 

Конкуренцията, която се зароди на позицията ляв бек с идването на Бен Чиуел, поставя Маркос Алонсо и Емерсон Палмиери в неудобна ситуация. Все пак медиите на Острова са по-склонни да вярват, че испанецът ще остане в Челси и ще се бори за титулярно място в състава, а италианският защитник със сигурност ще си вземе довиждане с тима. 

Скандалджиите Дани Дринкуотър и Рос Баркли привличат повече внимание с проявите си извън, отколкото на терена, което не се харесва на наставника на "сините" и по всяка вероятност те също ще са сред напускащите тима тази есен.

Сред цялата суматоха от пристигащи сякаш не остана място и за младоците Рубен Лофтъс-Чийк и Калъм Хъдсън-Одой. От английския клуб все пак не искат да се разделят окончателно с нито един от двамата, което означава, че ще бъдат дадени под наем. За Лофтъс-Чийк най-големи аспирации сякаш проявява Астън Вила, а Хъдсън-Одой като нищо може да се озове в германския хегемон Байерн Мюнхен. 

Междувременно, двама от любимците на Антонио Конте - Тимуе Бакайоко и Виктор Моузес, които прекараха последните сезони под наем в различни европейски отбори,  ще се разделят със "сините" окончателно.