Легендата на Челси Джон Тери обяви своето официално оттегляне от футболните терени като професионален играч, информира Sky Sports.

След 23-годишна кариера защитникът сложи край. Бившият английски национал игра за Астън Вила през последния сезон, но не преподписа договора си с клуба.

Имаше голяма вероятност Джон Тери да заиграе в Спартак Москва, но в крайна сметка футболистът реши да окачи бутонките.

Последните слухове го връщат отново в Астън Вила, но вече като помощник на новия евентуален мениджър Тиери Анри.

„След 23 невероятни години като футболист, реших, че сега е точният момент да се пенсионирам  като играч”, написа бранителят в Инстаграм.

Джон Тери се превърна в истинска легенда за Челси. Централният защитник се присъедини към академията на клуба през 1995 година и до 2017 бе неизменна част от „сините”. Той има 717 мача за първия състав, в които реализира 65 гола.

Тери стана капитан на Челси дни преди да навърши 21 години и напусна клуба 22 години по-късно.Той  спечели пет титли на Англия, пет купи на страната и три купи на лигата. С лондончани спечели Шампионска лига през 2012 година и Лига Европа през 2013 година. 

През сезон 2017/18 той игра в 32 мача за Астън Вила.

Джон Тери е част от историята и на националния отбор по футбол на Англия. Защитникът има 78 срещи за „трите лъва” в периода 2003-2012.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

THANK YOU ⚽️

A post shared by John Terry (@johnterry.26) on