Лондонският Челси победи с убедителното 4:1 гостуващия Кардиф, за да поведе в класирането на Висшата лига след петия кръг в Англия. Бранителят Сол Бамба даде аванс на уелския тим в 16-ата минута, но с два гола на Еден Азар (37’, и 44’) Челси стигна до пълен обрат още до почивката.

С този си успех Челси стана вторият отбор след Ливърпул, който е с 5 от 5 в първенството и с пълен актив от точки.

Челси стартира с обичайното 4-3-3, като на върха на атаката бе Оливие Жиру, подпомаган от Еден Азар и Педро Родригес. Най-скъпият вратар в света – Кепа Арисабалага, зае мястото под рамката, а пред него действаха Давид Луиш, Антонио Рюдигер, Маркос Алонсо и Сесар Аспиликуета.

Нийл Уорнък искаше неговият тим да бъде спокоен и разчете на 4-4-1-1, като Уорд водеше атаката на уелсците, а зад него беше Боби Рийд. Матю Етеридж пък пазеше вратата на Кардиф Сити.

Напук на очакванията Кардиф рани първи своя противник, след като Шон Морисън отклони топката след корнер към Сол Бамба, а защитникът добута кълбото зад гърба на Кепа Арисабалага в 16-ата минута.

Челси се поукопити и успя да изравни резултата в 37-ата минута. Белгиецът комбинира по специален начин с Оливие Жиру и с рязък удар парира вратаря на Кардиф Матю Етъридж, за да изравни резултата.

На „сините” не им бе нужно много време, за да направи пълният обрат, а негов автор бе отново Еден Азар с асистенция на Жиру. Педро получи от Алонсо вляво и видя Жиру. Френският стрелец се разтегна и върна успоредно към Азар, който стреля и с помощта на рикошет обърна развоя на срещата – 2:1.

Второто полувреме започна по очаквания начин, а Челси натискаше своя опонент. В 64-ата минута Педро стреля от средна дистанция, след като получи перфектно подаване, но топката премина малко встрани, което се оказа достатъчно, за да не влезе за трети път във вратата на Кардиф Сити.

Все пак в 80-тата минута Челси покачи своя аванс, а точен отново беше Азар. Голмайсторът на Кардиф Сол Бамба фаулира Уилиан, а реферът Джонатан Мос посочи бялата точка. Зад топката застана Азар, който с мощна бомба оформи своя хеттрик.

Три по-късно именно Уилиан оформи крайният резултат, след като бе точен с феноменален изстрел с десния крак.

Идния кръг Челси гостува на Уест Хем, докато Кардиф ще приема шампиона Манчестър Сити.