Отборите на Шефилд Юнайтед и Челси сътвориха страхотна битка, завършвайки 2:2 в мача от 32 кръг на Висшата лига на Англия. Домакините са на девет точки от оцеляването, което обаче остава все така трудна задача. Шефилд е на дъното в класирането с 16 точки.

След успеха над Манчестър Юнайтед в изминалия кръг, Челси записа равенство за 9-ото място с 44 пункта. Играчите на Маурисио Почетино бяха далеч по-активният тим през целия мач, но успяха да вземат само точка.

В 11-ата минта Конър Галахър центрира от корнер и намери Тиаго Силва в наказателното поле, който стреля в долния ляв ъгъл, за да открие резултата за 1:0.

В 32-ата обаче домакините върнаха попадението. Густаво Хамер намери Джейдън Богъл, който завърши подобаващо атаката за 1:1.

Гостите успяха да излязат отново напред в резултата, след чудесно попадение. В 66-ата минута след атака отдясно, топката стигна до Нони Мадуеке, той навлезе в наказателното поле и стреля с мощен удар под гредата за 2:1. Любопитното е, че това е 14-ият път, в който Челси реализира гол във Висшата лига, отбелязан и асистиран от играчи на 22 или по-млади през настоящия сезон.

В добавеното време на мача обаче домакините успяха да шокират своя съперник. В 4-ата минута на продължението Камерън Арчър продължи с глава топката в наказателното поле към Оливър Макбърни, който бе точен за 2:2.