Трусовете в английския гранд Челси продължават. Лондончани уволниха търговския си директор Деймиън Уилоуби по-малко от месец след назначението му заради обвинения в сексуален тормоз.

Скандалът се завихри, след като футболният финансов агент - Каталина Ким е представила пред клуба доказателства за съобщения с „неуместно“ съдържание, които въпросният директор й е изпращал. Вследствие на това от „Стамфорд Бридж“ потвърдиха, че незабавно са прекратили договора на Уилоуби.

„Доказателства за неприлични съобщения, изпратени от г-н Уилоуби, преди назначаването му във ФК Челси по-рано този месец, наскоро бяха предоставени и разследвани от клуба. Въпреки че те бяха изпратени преди неговото назначение в клуба, подобно поведение е в абсолютно противоречие с работната среда и корпоративната култура, установени от новата собственост на клуба. Собствениците на клуба работят неуморно, за да установят и постигнат най-високите стандарти както на терена, така и извън него, и са решени да създадат и подхранват култура на прозрачност, отчетност, приобщаване, разнообразие и възможности. Клубът се ангажира да създаде среда, която въплъщава тези ценности", гласеше съобщението от клуба.