Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Фил Невил призова за уволнението на асистента на Маурицио Сари в Челси Марко Яни, който се забърка в грозен скандал с Жозе Моурино в края на дербито между Челси и Юнайтед на „Стамфорд Бридж“.

При изравнителния гол на домакините за 2:2, който дойде дълбоко в добавеното време, Марко Яни скочи да се радва непосредствено пред Жозе Моуриньо, отправяйки жестове към него. Специалния не му остана длъжен и се стигна до меле между двете резервни скамейки.

След края на срещата Моуриньо сподели, че е получил извинения от Яни и МАурицио Сари и за него случаят е приключен. Според Невил обаче, това не трябва да бъде така.

„За който и човек от скамейката на Челси да става дума, това е абсолютен позор. Никаква класа, никаква човечност. Той отиде директно пред Моуриньо и Карик, за да се радва. Позор“, изрази възмущението си селекционерът на женския национален тим на Англия.

„Моуриньо е напълно невинен в ситуацията. Ако бях на мястото на Сари щях да отпратя този човек и бих го уволнил от клуба“, каза още Фил Невил.