Мениджърът на Челси Маурицио Сари сподели на брифинг, че има желанието Сеск Фабрегас да остане на „Стамфорд Бридж”, но има разминавания в желанията на двете страни. Футболистът иска дългосрочен контракт с лондончани, докато от Челси са склонни да предложат по-кратък договор на полузащитника.

Договорът на испанския плеймейкър изтича в края на този сезон, а италианският Милан има сериозно желание да го привлече още през януари за по-малко пари.

„Говорих с шефовете преди около месец за Сеск. Знам, че не е лесна ситуация, но смятам, че можем да направим добър завършек за договорите на Фабрегас и Давид Луиш. Двамата са важни футболисти за нас, а е трудно да намериш такъв централен защитник и полузащитник, каквито технически качества имат и двамата. Искам да останат при нас”, потвърди Сари на пресконференция.

„Сделките са много трудни обаче, тъй като клубът не иска дълги договори, докато футболистите искат. Трябва обаче да намерим решение. Смятам, че двамата са лидери и са важни за мен и целия отбор, ако останат при нас. Проблемът е дали договорите да са за една или две години, но смятам, че клубът ще намери правилното решение”, завърши италианецът.