Мениджърът на Челси Маурицио Сари се усъмни в настройката на своите футболисти за снощния двубой срещу Уулвърхемптън във Висшата лига, донесъл втора загуба за „сините” в последните 3 срещи. Лондончани допуснаха обрат от 1:0 до 1:2, който накара италианецът да заяви, че неговият отбор просто няма аргументите да води битка с безжалостния лидер Манчестър Сити.

Рубен Лофтъс-Чийк изведе Челси напред на „Молиню” с изстрел, който рикошира в капитана на „вълците” Конър Коуди. След паузата обаче в рамките на 4 минути Уулвс тотално преобърна хода на срещата с попаденията на Раул Хименес и Диого Жота.

Челси завърши срещата със 70 процента владеене на топката и 17 шута по посока вратата, охранявана от Руи Патрисио, като това не бе достатъчно за избягването на поражението. „Мисля, че играхме много добре в първите 55 минути”, заяви Сари. „След първия им гол, който беше инцидент, понеже имахме пълен контрол на мача до този момент, внезапно се превърнахме в друг тим. Нямам обяснение защо.”

„Наистина съм много разтревожен, не от резултата, а от това, че не реагирахме при първия гол на противника. Изобщо не реагирахме.”

„Загубихме всичко – нашия футбол, резултата – след този гол. Не мисля, че това беше следствие от промените в стартовите 11, зависеше от психиката на състава. Можем да загубим мач, но не и без да покажем реакция.”

Резултатът смъкна Челси до 4-о място в класирането след изиграването на 15 кръга, като лондончани изостават с цели 10 точки зад лидера Манчестър Сити, срещу когото играят в събота у дома. „Манчестър Сити е от друга категория. Ние не сме на тяхното ниво. Трябва да играем и да се борим за място в топ 4. През миналия сезон в Италия загубих титлата макар отборът ми да постигна 91 точки (има предвид Наполи – б.р.), така много добре знам колко важно е да победим в събота. Трябват ни трудни резултати, за да се задържим в челната четворка. Сити е най-добрият отбор в Европа, може би и в света. Може би са в състояние да спечелят Шампионската лига, но всичко зависи от моментите. Миналия сезон те пак бяха най-добрия тим в Шампионската лига, но в двата мача срещу Ливърпул не играха, може би срещите не дойдоха в най-подходящия миг за тях”, добави Сари.