Новият мениджър на Челси МАурицио Сари изрази увереност, че голямата звезда на тима Еден Азар ще удължи договора си с клуба, въпреки непрестанните спекулации. Белгийският национал е топ цел за испанския гранд Реал Мадрид, но специалистът вярва, че атакуващият футболист ще остане на „Стамфорд Бридж“ още дълго време.

Той също остана доволен от факта, че ситуацията с Тибо Куртоа е била решена.

„Много съм щастлив и за двамата, както за Кепа, така и за Куртоа, защото ситуацията с него беше ясна. Той искаше да отиде в Реал, така че ние загубихме може би един от най-добрите вратари в света“, коментира Сари.

„В същото време обаче взехме млад вратар, един от най-важните млади вратари в Европа, така че съм много доволен“, продължи той.

„Щастлив съм също за трансфера на Ковачич, защото той има точните характеристики за нашия тим. Мисля, че отборът ни вече е завършен.“

Относно Азар, Маурицио Сари сподели: „Азар е с нас. Говорих с него три или четири пъти. Говорихме за всичко, а той нито веднъж не спомена нещо за трансферния пазар. Той е много доволен, че остава тук. Мисля, че вече е невъзможно да го продадем, защото тук пазарът вече е затворен, а ние не можем да сменим толкова важен за нас играч в този момент“, допълни мениджърът на Челси.