Мениджърът на Челси Маурицио Сари изобщо не спести от разочарованието си след крушението с 0:2 от Арсенал във Висшата лига. Италианецът изказа някои много тревожни наблюдения, като това, че неговият тим просто не успява да „включи на скорост” в големите мачове.

Загубата определено съкрати точковия комфорт на „сините” в класирането, които вече са само на 3 пункта пред Арсенал и Манчестър Юнайтед. Притеснителен беше и фактът, че срещу „артилеристите” на Емиратс първият точен шут на Челси дойде чак след 80-ата минута.

„Наистина съм бесен от подхода, който възприехме. От време на време може да се озовеш в затруднено положение, но трябва да реагираме на тези трудности доста по-добре, отколкото успяхме днес”, заяви Сари.

„Нашият подход днес не мога да го приема. Загубата се дължи на нашия манталитет. Показахме същото, което и в двубоя срещу Тотнъм.”

„Мислехме си, че сме преодолели този проблем, но очевидно наистина имаме проблем да играем на ниво в такива мачове. Нямам нищо против загубите, но не и когато се случват по такъв начин. Очевидно тази група от играчи е много трудно да бъде мотивирана”, заяви още Сари.

„От техническа гледна точка и двата отбора са на едно и също ниво, но противникът имаше по-високо ниво на целеустременост в двете наказателни полета, а това не се влияе от тактиката. Не мога да не кажа, че частично и аз нося отговорност за загубата. Трябва да си поделим вината.”

„Нашият отбор няма да бъде известен заради боевите си качества, но трябва да станем отбор, който е способен да се адаптира, евентуално да страда в течение на 10-15 минути, а после отново да се връща към своя футбол. Днес просто не играхме нашата игра.”