Белгийският плеймейкър на Челси Еден Азар трябва да реши окончателно дали иска да остане на "Стамфорд Бридж“. Това заяви мениджърът на ,,сините“ Маурицио Сари. Според слуховете, ако полузащитникът обвърже бъдещето си с лондонския клуб в дългосрочен план, той ще получава по 350 000 паунда на седмица, което ще го направи най-скъпоплатеният играч на тима.

В момента френският национал Н‘Голо Канте взима най-голямо седмично финансово възнаграждение -290 000 паунда, след като преподписа до 2023 година.

27-годишният Азар, чийто настоящ договор изтича през юни 2020, бе свързван с трансфер в Реал Мадрид след великолепното му представяне с екипа на Белгия на Световното първенство в Русия, където ,,червените дяволи“ завършиха на трето място.

Халфът, който се присъедини към Челси от Лил през 2012, говори наскоро за дилемата относно това дали иска да продължи кариерата си в клуба или да премине в друг.

"Клубът е готов да подпише нов договор, но от Азар зависи дали ще остане на "Стамфорд Бридж“, заяви Сари.

"Искам Еден да продължи да играе тук, но го искам, ако и той го иска“, подчерта италианският специалист.

Рискът, който Челси поема, е да не се достигне до споразумение между ръководство и играч до следващото лято. В такъв случай Азар може да си тръгне от клуба със свободен трансфер след края на сезон 2019-20.

"Знам, че има разговори между клуба и мениджъра на Еден всяка седмица, затова ако има нова информация по случая, аз ще разбера веднага“, добави бившият треньор на Наполи.

Във вторник Сесар Аспиликуета подписа нов четиригодишен договор със "сините“.

Освен с Азар, Сари иска да преподпише и със Сеск Фабрегас и Давид Луис, чието дългосрочно бъдеще на "Стамфорд Бридж“ все още не е гарантирано. Техните контракти изтичат в края на този сезон, а преговорите за нови са в застой.

Челси гостувана Уулвърхемптън в сряда вечер в среща от междинния 15-и кръг в английската Висша лига.