Мениджърът на Челси Маурицио Сари бе повече от ядосан след загубата на тима му от Тотнъм за Купата на Лигата с 0:1. Италианецът посъветва английските съдии да учат как се използва системата и потвърди, че е видял лично, че голът на Хари Кейн е бил нередовен, тъй като нападателят е бил в засада.

„Преди няколко минути гледах повторение на гола на Тотнъм от клубната ни камера. Това беше чиста засада. Нашата камера бе на линията на Хари Кейн. Страничният съдия трябваше да се справи по-добре в тази ситуация. Не смятам, че англичаните са готови да използват тази система”, започна гневният Сари.

„Ако не си сигурен в системата, то ти трябва да следващ топката то самия край на акцията. Той спря, а нашите бранители също прекратиха активността си. Те си помислиха, че е засада. Не зная за вратаря ни, но защитниците със сигурност помислиха това”, продължи италианецът.

„Смятам, че съдиите в Англия трябва да учат много за ВАР. Странно е във Висшата лига да не съществува, а за Купата на Лигата да я има. Странно е за нас, футболистите и реферите”, заключи Сари.