Досегашният лидер в класирането на Премиършип Челси допусна първа грешна стъпка през сезона. Тя дойде в гостуването на Уест Хем, като двата тима така и не успяха да си отбележат попадение. И така "сините" отстъпиха лидерското място на Ливърпул. 

Челси игра през седмицата мач с ПАОК в Лига Европа, като дори полетът от Гърция за Лондон след битката се отложи за кратко заради лошото време. Но мениджърът Маурицио Сари не поиска да търси оправдания в евробитките за тази първа издънка. 

"Не мисля, че този мач в Гърция повлия на представянето ни днес. На този етап от сезона не можем да говорим за умора. Няма как да се оправдаваме с това след само седем мача от началото на сезона. Да, трудно е да се играе в Лига Европа и това би оказало влияние, но през март и април, не сега."

"Вие сте ме разбрали погрешно, когато просто питах как е възможно в Англия да имаш гостуване в Европа, а след това да не ти насрочат мача в първенството за понеделник. Сега имам мач само 64 часа след битката в Гърция. Но сега не можем да се оправдаваме, може да говорим за умора след повече от половин година", заяви Сари.