Мениджърът на Челси Маурицио Сари се надява клубът да привлече поне две нови попълнения през януарския трансферен прозорец.

Сари продължава да настоява за трансфера на Гонсало Игуаин, но не е сигурен дали от Челси са направили официална оферта за аржентинския нападател.

„Както знаете много добре, аз не съм замесен в работата на трансферния пазар. Аз разговарям с шефовете на клуба и те знаят моето мнение. Аз смятам, че отборът се нуждае от поне две нови попълнения. Всичко зависи от решението на шефовете на клуба. Аз не съм запознат с това, което те правят на трансферния пазар“, коментира Сари.

Италианецът заяви, че не знае нищо за оферта от страна на Барселона към Уилиан, но е категоричен, че иска бразилецът да остане на „Стамфорд Бридж“.

„Аз не съм получавал никаква информация вчера. Трябва да питате клуба. Аз нямам идея. Трябва да попитате ръководните фактори в клуба. Аз не знам как да ви отговоря.“

„Разбира се, не искам да се разделяме с Уилиан. Искам той да остане при нас. Уилиан е много важен футболист за нас. Мисля, че той може да се представя по-добре, защото знам неговия потенциал. Той е много важен играч за отбора. Мисля си, че е невъзможно за нас да го загубим през януари“, добави мениджърът на Челси.

„Мисля си, че Фабрегас трябва да си тръгне. В моментното си състояние той не е способен да играе в Челси. Не знам какво ще бъде последното решение на клуба, но в момента той не е в състояние да играе“, продължи италианецът.

„Разбира се, че ако Мората премине в друг отбор, ние ще се нуждаем от негов заместник. В момента Мората е тук. Той трябва изцяло да мисли върху представянето си за Челси, защото на трансферния пазар са замесени още 300 футболисти. Мората трябва да мисли за следващия мач“, каза още Маурицио Сари.