Маурицио Сари заяви, че размяна на думи с Юрген Клоп край тъчлинията му е помогнала да осъзнае, че е "достигнал върха" заменяйки Серия "А" за Висшата лига. Италианецът пристигна в Челси едва през лятото, но резултатите от неговата работа са впечатляващи - отборът е непобеден в 12 последователни мача от лигата, което е рекорд. Сари вече игра цели два пъти срещу Ливърпул на Клоп - веднъж в Премиер лийг и веднъж за Купата на Лигата, като остана непобеден и в двата случая (равенство и победа). Той обаче си припомни един момент край тъчлинията, който очевидно му е оставил дълбоко впечатление.

"В един момент от мача ни с Ливърпул се обърнах към Клоп и видях, че той се усмихва. Приближих се и го попитах защо, а той ми отговори: "Прекарвам си страхотно, а ти? 'Аз също', добавих. Ето, когато преживееш подобни случки осъзнаваш, че си достигнал върха", заяви Сари в интервю за "Gazzetta dello Sport'.

59-годишният специалист посочи именно Клоп като човекът, който усеща най-близо до себе си от футболна гледна точка, но не пропусна да похвали и Жозе Моуриньо, и Унай Емери.

"Смятам, че с Юрген сме близки по начина, по който искаме да виждаме играта. Размяната на думи между нас е пример за това. Моуриньо пък е човек с изключителни човешки качества. Той ми направи страхотно впечатление, когато се случи инцидентът с един от моите асистенти. От професионална гледна точка няма много какво да кажа - той е спечелил всичко и то навсякъде. Емери, от друга страна, е истински учен и прекрасен професионалист. Нападателната игра на неговите отбори е на най-високото възможно ниво", завърши изказването си Сари.