Коул Палмър е само на 21 години, но вече е наричан перфектният изпълнител на дузпи. И има защо - този сезон е вкарал 8 от 8 опита и е признат за най-добрия от бялата точка в Челси от Франк Лампард насам. Палмър  вече е един от най-добрите със 100% успеваемост в историята на Висшата лига. Според Opta по-напред от него са само Яя Туре (11 от 11, Манчестър Сити) и Димитър Бербатов (9 от 9, Манчестър Юнайтед). Рубен Невес (Уулвърхемптън) също има 8 от 8.
 
Има и нещо друго - когато Коул вкара гол от дузпа, лондончани никога не губят. 
 
Срещу Манчестър Юнайтед пък Палмър стана вторият най-млад играч, отбелязал две дузпи в един мач (21 години 334 дни). Само Марио Балотели е пред него - той се разписа на два пъти от бялата точка на 20 г. и 138 дни през декември 2010 г.
 
„Да вкараш в последната минута е чиста лудост. Изпълних много дузпи и няма да пропусна, бъдете сигурни", заяви със самочувствие Коул Палмър след победата с 4:3 над Манчестър Юнайтед.
 
Младокът обаче не бележи само от бялата точка - той има още 8 гола и от игра. А в Манчестър Сити сигурно вече си скубят косите, че миналото лято го продадоха на Челси, макар че взеха добра сума за него - близо 50 млн. евро.