Отборът на Челси разби Кристъл Палас с 4:0 в двубой от 4-ия кръг на Висшата лига. Головото шоу за "сините" стартира с Бен Чиуел. Последва попадение и на Курт Зума, за да се стигне до две перфектно изпълнени дузпи от Жоржиньо, които оформиха крайния резултат на "Стамфорд Бридж". 

Getty Images
31 снимки


Натискът на Челси започна от първите минути на срещата. В 19-ата минута Тимо Вернер стреля в наказателното поле и нанесе удар в средата на вратата на Гуаита, но стражът внимаваше и отрази. 

Секунди по-късно Жоржиньо също опита своя шанс, но топката премина над вратата. 

След половин час игра Вернер се свлече в наказателното поле след съприкосновение със защитник, но съдията подмина ситуацията и играта продължи. 

В началото на втората част Бен Чилуел откри резултата. Новото попълнение на "сините" достигна първи до отбита топка и я заби в средата на мрежата с неспасяем удар. 

Кристъл Палас отвърна с нелош опит на Джордан Аю, но Едуард Менди реагира добре и осуети атаката на съперника. 
Само три минути по-късно Челси вече водеше с два гола. Курт Зума засече перфектно центриране на Чилуел и нанесе отблизо удар с глава в дясната страна на вратата. 

Натискът на Челси се засили още повече и в 76-ата минута "сините" получиха дузпа, след като Тайрик Мичъл не премисли действията си и събори съперников футболист. С типичния си начин за изпълнение на дузпи Жоржиньо бе точен от бялата точка и оформи класическия резултат за "сините". 

Десетина минути по-късно гостите отново сбъркаха, което доведе до дузпа за Челси. Този път Мамаду Сако бе големият грешник за своя тим, а Жоржиньо бе точен и от втория си опит и оформи крайното 4:0. 


Така Челси достигна до втората си победа през този сезон и се закова на 4-ата позиция. Кристъл Палас, от своя страна, записа втори пореден неуспех и остава осми.