Един от голмайсторите за Челси в напечения сблъсък срещу Манчестър Юнайтед във Висшата лига – Антонио Рюдигер обясни с емоции финалните сцени край тунела на „Стамфорд Бридж”. Срещата завърши по драматичен начин 2:2 без победител, а мениджърът на гостите Жозе Моуриньо се оказа провокиран от Марко Яни, който е помощник на Маурицио Сари.

Епизодът се разгоря непосредствено след изравнителния гол на Рос Баркли, който падна дълбоко в продължението. Тогава Марко Яни изтича в дива радост пред пейката на Юнайтед и замахна с юмрук покрай лицето на Специалния, който прие жеста с усмивка. При връщането си до пейката Яни вече успя да провокира португалеца по някакъв начин, което доведе до сериозно спречкване.

„Нямам идея какво се случи”, заяви 25-годишният Рюдигер, който откри резултата през първото полувреме. „Просто видях, че хората и от двете скамейки са скочили. Помислих си: „Какво?! Бой?”

„Това обаче бяха емоции, така е във футбола. Не видях нищо от терена. Случват се подобни работи.”

„В крайна сметка си стиснахме ръцете. Мачът все още не беше приключил, когато това се случи. Това е следствие от емоциите, хубавото е, че сега всичко е спокойно”, добави Рюдигер.