Антонио Рюдигер заяви, че неговото „семейство се чувства щастливо в Лондон на фона на продължаващите преговори между представителите му и Челси, като настоящият му договор изтича през лятото.

Германският национал сега може да подпише предварително споразумение с чуждестранен клуб, след като навлезе в последните шест месеца от контракта си на „Стамфорд Бридж“. Барселона следи ситуацията, докато Sky Sports News предаде по-рано този месец, че Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, Байерн Мюнхен и Ювентус са започнали разговори с представителите на Рюдигер за свободен трансфер през лятото.

Но той не бърза да подпише предварително споразумение с нов клуб, като германският национал е наясно, че може да има интерес от клубове от Висшата лига, ако стане свободен агент през лятото. Запитан относно ситуацията около договора му в ексклузивно интервю за Sky Sports, Рюдигер заяви: „Както винаги, аз съм отдаден на каузата. Разговорите са между моята страна и клуба, и това е всичко, което трябва да знаете“.

Когато бе запитан относно големите фактори, които ще решат следващата стъпка в кариерата му, 28-годишният играч сподели: „Трябва да мислиш за семейството си. Децата ми са родени тук в Лондон, така че това Ви казва, че семейството ми е щастливо тук. Останалото зависи от други хора и от техни решения – след това ще разберем дали оставам или не“. Рюдигер пристигна в Челси от Рома през юли 2017 и спечели ФА Къп, Лига Европа и Шампионска лига с клуба.