Челси като футболен клуб е получил нареждане да покрие в пълен размер годишната заплата на Антонио Конте за последните 12 месеца по неговия договор. Сумата възлиза на 9 милиона паунда.

Антонио Конте осъди Челси

Италианският специалист, който завоюва шампионска титла и ФА Къп по време на двата си сезона начело, беше уволнен през лятото на 2018-а, макар и именно с него начело да стартира лятната подготовка. Оттогава досега Конте и Челси опитваха да се разберат относно начина, по който да приключат взаимоотношенията им. Специалистът настояваше да получи всичките си заплати за последните 12 месеца по контракта си, докато „сините” от Лондон опитваха всякакви похвати, за да избегнат подобно плащане.

По-рано този месец тричленен трибунал отсъди в полза на Конте в качеството му на ищец, като заседанията се провеждаха на закрито. Днес стана ясно и окончателното решение, която задължава Челси да плати на специалиста компенсация в размер на 9 милиона паунда.

Това е поредното подобно плащане за собственика на клуба Роман Абрамович във връзка с уволнен мениджър. Откакто руснакът придоби собствеността над Челси през 2003 година той е платил над 90 милиона паунда под формата на неустойки към преждевременно освободени наставници.