На изключително грозни сцени станаха свидетелите на телевизионните зрители, както и на „Тотнъм Стейдиъм” в неделя вечерта, когато един срещу друг се изправиха Тотнъм срещу Челси.

В средата на второто полувреме капитанът на „сините” – Сесар Аспиликуета, отиде до главния съдия Антъни Тейлър, за да му обясни случка, която е станала със съотборника му Антонио Рюдигер. Германският бранител е съобщил на Аспиликуета, че е бил обиждан на расова основа, което е доста наболял проблем на Острова с години наред.


  • В прикаченото видео можете да видите как Рюдигер обяснява на испанския си капитан на каква основа е бил обиждан от фенове на Тотнъм Хотспър

Все пак от английските медии доверяват, че дикторът на стадиона е направил обръщение, че расисткото поведение пречи на играта. До края на полувремето е последвало второ и трето предупреждение, а тристепенният протокол на УЕФА казва, че играта може да бъде прекратена, ако феновете са били предупредени два пъти преди.

Ученикът би учителя! Челси накара Тотнъм да страда, пак прояви на расизъм

На 7-и декември, в градското дерби между Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, фен на „гражданите” бе задържан и съден за расистки освирквания към Фред, като в добавка имаше и маймунски жестове. Появи се дори видео в социалните мрежи, което набързо стана популярно.

Припомняме, че на 14-и октомври България игра с Англия, а от английската Футболна асоциация вдигнаха шум до небесата за отправени расистки обиди от българските фенове по играчите на "трите лъва".