Новият нападател на Челси - Рахийм Стърлинг обясни защо е избрал да напусне Манчестър Сити през лятото и да подпише с лондонския отбора, предвождан от мениджъра Томас Тухел.

Стърлинг призна, че е усещал, че си губи времето, прекарвайки сериозна част от мачовете на резервната скамейка при „гражданите“ и трансферът е бил единствената опция пред него. Футболистът вече направи своя дебют за Челси при победата с 1:0 над Евертън в първия кръг на Висшата лига.

„Трансферът се случи, защото игровото ми време ставаше доста ограничено и не можех да си позволя това. Затова се възползвах от шанса да премина в друг отбор. Опитах се да се боря и да променя ситуацията, но не успях“, разкри 27 - годишният англичанин.

Той не приема трансфера като стъпка назад в кариерата си.

„Челси игра четири или пет финала през последните години. Това показва, че те са конкурентоспособни и се развиват, така че в избора ми имаше смисъл. Съдя за представянето си по това колко съм ефективен за отбора. В срещата с Евертън играх като фалшива деветка и исках да помогна на тима. Вече съм на 27 години и познавам възможностите си, знам с какво мога да допринесе за отбора и няма да приема нищо по-малко“, коментира още той.