Челси претърпя пълно фиаско в мача срещу последния в Премиършип Кристъл Палас, който не само нямаше спечелена точка от началото на сезона, но нямаше и отбелязан гол. Воденият от Рой Ходжсън отбор спечели с 2:1 домакинството си на „Селхърст Парк“, а представянето на Челси бе много под обичайното ниво на тима.

Отборът на Антонио Конте се представи много слабо в защита.

Кристъл Палас влезе по-добре в мача и създаде първата опасност в мача в 3-та минута. Уилфред Заха получи чудесен пас от Андрос Таунзенд, след което финтира защитник на Челси и излезе сам срещу Тибо Куртоа и стреля, но вратарят успя да спаси.

Кристъл Палас поведе в резултата в 11-та минута, когато Таунзенд подаде към Йоан Кабай, а той финтира Давид Луис и стреля, Сесар Аспиликуета неумело протегна крак в опит да избие топката и си отбеляза автогол.

Челси успя да изравни резултата в 18-та минута, когато Франсеск Фабрегас центрира от корнер в наказателното поле на Кристъл Палас, след което Тиемуе Бакайоко засече топката с глава и я вкара в левия ъгъл на вратата на Хулиан Сперони.

Уилиан Заха направи отличен пробив в 22-та минута, когато преодоля двама футболисти и стреля, топката рикошира в тялото на Гари Кейхил и излезе в корнер.

Маркос Алонсо отправи удар от дистанция в 34-та минута, но от тялото на Уорд топката излезе в корнер. След центрирането в наказателното поле на Кристъл Палас Миши Батшуай стреля с глава, но над напречната греда.

Виктор Моузес получи контузия в 37-та минута и три по-късно бе заменен от Давиде Дзапакоста.

Андрос Таунзенд отправи опасен далечен удар, но топката излезе в аут.

Франсеск Фабрегас отправи опасен удар от фаул в 42-та минута, но топката премина на сантиметри над напречната греда на вратата на Сперони.

Кристъл Палас поведе с 2:1 в 45-та минута, когато Сако открадна топката от Уилиан и подаде към Уилфред Заха, който излезе сам срещу Тибо Куртоа и хладнокръвно вкара топката във вратата на Челси.

Йоан Кабай отправи далечен удар в 46-та минута, но Тибо Куртоа внимаваше и спаси.

Франсеск Фабрегас отправи удар от около 23 метра в 50-та минута, но топката срещна напречната греда на вратата на Сперони.

Педро Родригес стреля от дъгата на наказателното поле на домакините в 66-та минута, но Сперони спаси. Две минути по-късно Давиде Дзапакоста отправи удар от границата на наказателното поле, който бе спасен от Сперони.

Челси пропусна отлична възможност да изравни резултата в 72-та минута, когато Фабрегас намери с отличен извеждащ пас Мусонда зад отбраната на Кристъл Палас. Младият белгиец овладя добре топката на гърди, но завършващият му удар бе под всякаква критика и изпрати топката над напречната греда в аут.

Фабрегас центрира от корнер в наказателното поле на Кристъл Палас в 73-та минута, след което Маркос Алонсо стреля с глава, но Сперони плонжира и спаси.

Кристъл Палас можеше да реши всичко в мача в 86-та минута, когато Заха отправи далечен удар, а намесата на Куртоа не бе убедителна. Отбитата топка попадна в Патрик ван Аанхолт, но той стреля неточно в аут.

Андрос Таунзенд направи отличен пробив в 89-та минута, навлезе в наказателното поле на Челси и стреля, но неточно в аут.

Челси можеше да изравни резултата в първата минута на добавеното време на срещата, когато Сако се опита да изчисти топката с пета, но я подари на Фабрегас, който стреля неточно в аут.

Така Челси записа второ поредно поражение в Премиършип и изостава на девет точки от лидера Манчестър Сити, докато Кристъл Палас записа първи успех във Висшата лига.