Отношенията между мениджъра на Челси Антонио Конте и централния защитник Давид Луис съвсем скоро могат да се влошат още повече. Бразилецът бе наказан да изгледа от пейката дербито срещу Манчестър Юнайтед, а сега публикация на вестник „Таймс” заплашва нещата за футболиста да приемат бързо още по-мрачен обрат.

Давид Луис първи го отнесе в Челси

Как конте наказа Давид Луис?

В четвъртък – след загубата с 0:3 от Рома в Шампионската лига – Конте организира кризисна среща с всички в отбора, на която въведе много строги правила. Смяташе се, че Луис е станал жертва именно на новата максима, че когато някой не се представя на нужното ниво, то моментално бива забит на пейката, без значение от досегашната си роля в отбора. Имаше индикации, че Конте е останал недоволен от поведението на 30-годишния играч в тренировките.

Материалът на „Таймс” обаче дава един по-друг прочит на събитията. Изданието се опира на думите от източник, близък до футболиста, и става ясно, че последното провинение на Луис е само формалният повод за нещо, което от дълго време Конте е планирал. „Давид Луис смята, че Антонио Конте го наказва заради неговото приятелство с Диего Коста, особено след като той се намеси в подкрепа на бившия си съотборник по време на конфликта с Конте през миналия сезон”, каза анонимният източник.

Сега Луис се опасява, че е станал жертва на отношенията си Коста, а също и на нееднократните си опити през предишната кампания да посредничи в помиряването им. „Таймс” още разкрива, че Уилиан – друг от играчите, близки до Коста, също страда от този факт. Бившият ас на Шахтьор Донецк определено не играе толкова редовно, както го правеше през миналия сезон. Той бе титуляр в 6 от 11-те мача на Челси във Висшата лига дотук.