Президентът на Дарби Каунти Мел Морис беше категоричен, че не възнамерява да пусне мениджъра Франк Лампард в друг тим. Босът на „овните” разкри липсата на каквито и да е официални предложения до младия наставник.

След като Челси позволи на Маурицио Сари да поеме Ювентус, всички на Острова очакваха „сините” от Лондон да се обърнат към  своята клубна легенда. Лампард направи впечатляващ дебютен сезон като треньор в Дарби, като успя да класира тима във финалния плейоф за промоция във Висшата лига. Загубата с 1:2 на „Уембли” по никакъв начин не разклати увереността на борда в Лампард, който продължава да попада в дългосрочните планове.

„Бяхме пределни ясни към всички, но най-вече към самия Франк, че искаме да го задържим в клуба в дългосрочен план”, коментира Морис. „Ако Челси иска да наеме Франк, клубът има правото да отправи предложение, с което да преследва тази цел. Междувременно ние ще продължим да даваме най-доброто от себе си, за да преследваме собствените ни планове за предстоящия сезон.”

„Ще работим отблизо с Франк в тази връзка, затова той знае колко силно е желан от всички свързани с нашия тим”, добави Мел Морис.