Съдия ще носи видеокамера за първи път в мач от Висшата лига по време на мача тази вечер между Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед. Това ще е Джаред Жилет, който ще използва устройство, монтирано на главата му. То се нарича „RefCam“, но кадрите от него  няма да бъдат излъчвани на живо. Видеото ще бъде използвано в еднократна програма за съдийството във Висшата лига.
 
Преди 2,5 г. Джаред Жилет влезе в историята като  първият чуждестранен съдия, ръководил мач в  английския елит. Той бе главен арбитър на двубоя между Уотфорд и Нюкасъл. Жилет е австралиец и през 2019 г. се мести в Англия за защита на докторска дисертация в университета в Ливърпул. В родината си той е сред  водещите съдии в Австралия и бързо си пробива път до Висшата лига. 
 
През февруари реферът от Бундеслигата - Даниел Шлагер, носеше камера и микрофон по време на равенството 2:2 между Айнтрахт Франкфурт и Волфсбург. Касрите бяха използвани за предаване за съдийството в Германия. 
 
Миналото лято реферът от Висшата лига - Роб Джоунс, беше с камера по време на контролата между Челси и Брайтън във Филаделфия.