Настоящият договор на Мейсън Маунт изтича през 2024 г. и той все още не е видял напредък в преговорите за нов контракт. Това накара отбори като Ливърпул, Нюкасъл и Манчестър Юнайтед да следят ситуацията, като могат да атакуват играча през лятото. Греъм Потър призна, че би се радвал полузащитникът да остане в клуба, въпреки че настоява, че е най-добре да остави и двете страни да уредят евентуална сделка.

"В крайна сметка това е между клуба и Мейсън. Говорил съм с него много пъти за положението му, футбола и живота като цяло. Чувствата ми към Мейсън са ясни. Първо той е фантастичен човек, но понякога се случват тези неща. Те са просто сложни и е най-добре да говоря малко за това, нека те се заемат с това, за да решат какво е правилно и за двете страни. Не съм наивен. Знам, че това е важен момент за него и важен договор. Тези неща трябва да са правилни за него и семейството му. Той ще вземе решение на тази основа", сподели Потър.

Маунт претърпя спад във формата си през този сезон, като отбеляза само осем гола в 32 мача във всички състезания, далеч от 29-те, които той постигна през миналата кампания. Вероятно обаче този рекорд е знак за по-широко неразположение в клуба, тъй като много малко играчи са достигнали върховете в предишни кампании, като Тиаго Силва може би е единственото изключение.