Мениджърът Греъм Потър призна, че обратът във формата на Челси е станал и благодарение на доза късмет, въпреки че отбеляза борбата на футболистите и обясни, че се надява възраждането на отбора от последните мачове да продължи.

"Сините" спечелиха последните три мача във всички турнири, след като преди това имаха наистина проблеми от рестарта на първенството след Мондиал 2022. А достигането до четвъртфинал в Шампионската лига, където съдбата ги срещна с Реал (Мадрид), помогна да спадне малко напрежението върху треньора.

Последната среща за Челси преди паузата за мачовете на националните отбори е срещу Евертън у дома утре – част от 28-ия кръг на Висшата лига. Потър призна на пресконференцията, че отборът му все още се нуждае от вятър в платната, малко късмет, за да продължат в посоката, която зададоха в трите си финални мача.

"Нуждаеш се от късмет, заяви той след победите над Лийдс, Борусия (Дортмунд) и Лестър. Колкото и да си добър, важно е да имаш късмет. Но не трябва да го чакаш да се случи от само себе си, трябва да се пребориш за него. Излязохме от последните три мача с три победи, но трябва да запазим тази форма. Сега ни чака труден мач срещу сериозен противник, но ние отиваме за нови три точки", заяви Потър.

Но няколко дни след като заяви, че иска да заведе Челси до финала в Шампионската лига, съдбата му изпрати Реал (Мадрид) за съперник. И репортерите го попитаха дали амбицията му е същата, той настоя колко е важен утрешният мач с Евертън. Друг журналист обаче направи интересна връзка с факта, че Карло Анчелоти – сега печелещ трофеи с Реал, преди е бил начело на Евертън.

"Играл съм срещу него, когато беше в Евертън. Анчелоти е джентълмен и няма какво да кажа по отношение на уважението, което изпитвам към това, което е постигнал в кариерата си. Мисля, че времето, което имаше между спечелването на Шампионската лига – двадесет години – е невероятно. Но нещото, което искам сега, е да се съсредоточим върху Евертън. Те играят така, че да използват силните си страни. И това е нещото, върху което ще се концентрираме", завърши Потър.

Автор: Атанас Василев, БТА