Мениджърът на Челси Греъм Потър е оптимист, че отборът ще играе все по-добре и по-лесно ще стига до положителни резултати. Тимът има само една победа в последните си пет двубоя, а във Висшата лига е чак десети. В събота на лондончани им предстои гостуване на Ливърпул. Ето какво каза Потър на днешната си среща с медиите:

За Ливърпул 

Уверен съм, че можем да спечелим. Съперникът е топ отбор и го уважавам, но харесвам и моя си тим. Ливърпул е сред най-силните в първенството, а Юрген Клоп е фантастичен. И те имат трудности, но съм убеден, че ще ги превъзмогнат. В момента съм фокусиран само върху това как да победим в тази среща, а не какво ще се случи след пет месеца. Няма смисъл да се тревожим за нещо далечно, а трябва да се съсредоточим върху настоящето.

Състоянието на Челси 

Имахме проблеми известно време, но е хубаво, когато спечелиш (1:0 срещу Кристъл Палас в последния мач - б.р.). Хубаво е, че в този мач всички бяхме като една цяло. Ние сме колектив, който осъзнава в какво положение се намира и е решен да обърне нещата в своя полза. Беше добре, че надвихме Кристъл Палас, но сега трябва да спечелим и срещу Ливърпул. Хубавото е, че в клуба пристигат нови футболисти и има живец.

За Михайло Мудрик 

Той пристигна и започна да тренира. Щастлив е и няма търпение да играе за нас. Трябва обаче да се адаптира към състава и първенството, а и от доста време не е играл на високо ниво. Ще видим колко може да издържи. Има шанс да дебютира още сега, но не и да изкара 90 минути. Вероятно ще се появи като смяна. Иначе Михайло е отличен състезател с огромен потенциал. Той е млад, надъхан и притежава фантастична скорост.

Още нови попълнения 

Не смятам, че ще има още много такива. Няма от какво да съм недоволен по отношение на групата, а и все пак през януари е трудно време за сделки.

Потенциални напускащи 

Необходимо е постоянно да анализираш състава си. Понякога привличаш някого, а друг път се разделяш с другиго. Но все пак действаме трансфер за трансфер.

Двуседмична пауза за тима след мача с Ливърпул 

Това ще бъде много ценен период за нас, особено след като в клуба дойдоха нови футболисти и има такива, които се завръщат след травми. Ще използваме времето по възможно най-добрия начин.

Марк Кукурея 

При някои футболисти има спад във формата. Мисля, че на Марк му беше трудно, защото той имаше семейни проблеми. В живота на един играч се случват много неща. Люис Хол се справи добре на тази позиция, но трябва да внимаваме с него, защото той е млад.