Мениджърът на Челси Маурисио Почетино иска да изгради истинска връзка с привържениците на отбора, водейки своя млад състав към успех, вместо да опитва да спечели феновете с жестове край терена.

52-годишният аржентинец заяви, че е нормално за привържениците на Челси да бъдат скептични предвид връзката му със съперника Тотнъм, но е въпрос на време да спечели доверието им.

Почетино изведе "шпорите" до финал в Шампионската лига през 2019 година и ги превърна в претенденти за титлата във Висшата лига, като те завършиха в топ 4 в четири поредни сезона, преди уволнението му. Челси назначи специалиста през май миналата година.

Снимки: Gulliver/GettyImages
91 снимки

"Трябва да ги убедиш. Пристигаш в Челси с проект, който е различен от последните 20 години", каза Маурисио Почетино след драматичната домакинска победа с 4:3 над Манчестър Юнайтед.

"Поставих на карта репутацията си, за да дойда и тук - в проект, който има за цел да изгради отбор с млади талантливи играчи. Знаехме, че това е огромно предизвикателство. Предизвикателство да изградиш отбор, да печелиш мачове, да бъдеш конкурентен и да поемеш риска с феновете. От самото начало казах, че искам да изградя истинска връзка с тях", коментира Почетино.

Мениджърът на Челси подчерта, че отборът трябва да се концентрира върху това да бъде постоянен в резултатите си.

"Нуждаем се от три точки срещу Шефилд Юнайтед в неделя. Ако искаме отново да сме близо до челото в класирането, трябва да печелим мачове", заяви още аржентинецът и добави, че защитникът Бен Чилуел все още не е подновил тренировки. / БТА