Бившият вратар Петър Чех се завърна в Челси. Чехът игра дълги години за „сините” от Лондон преди да напусне и да премине в градския съперник Арсенал. В края на сезона 37-годишният Чех обяви, че прекратява кариерата си, а днес стана ясно, че се завръща в Челси, където ще заеме поста на технически съветник.

Чех ще съветва ръководството на „сините” по всички футболни въпроси, като в същото време ще отговаря за връзката между младежките отбори на клуба с първия състав.

Офисът на Петър Чех ще бъде в тренировъчната база на Челси в Кобъм и ще работи в тясно сътрудничество с клубния директор Марин Грановская. Бившият вратар също ще може да пътува с отбора по време на мачовете през сезона.

„Чувствам се привилегирован, че получавам тази възможност, за да помогна на Челси и да създам възможно най-добрата среда, за да продължим успехите на клуба от последните 15 години. Очаквам с нетърпение новото предизвикателство и се надявам, че ще мога да използвам цялото си футболно познание и опит, за да помогна на клуба да постигне още по-големи успехи в бъдеще”, сподели Петър Чех след назначаването си.