Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола каза, че уважава решението на Челси да уволни колегата му Франк Лампард, но посочи, че наставниците се нуждаят от повече време, за да развият идеите си.

Лампард, който е един от най-великите футболисти в историята на Челси, бе уволнен днес по обед след едва 18 месеца на треньорския пост.

"Всички мениджъри имат поставена задача да печелят. Хората говорят за идеи, стилове и проекти, но тези неща не съществуват - единствената ни задача е да печелим, иначе ще бъдем уволнени. Уважавам решението на Челси, но се надявам да видя Франк отново скоро и да можем да си поговорим в някой ресторант, когато този локдаум приключи. Всеки мениджър се нуждае от време, но аз не съм тук, за да оценявам решението на ръководството на Челси. Уважавам го и толкова", каза Гуардиола.

"Ние се опитваме да печелим мачове и когато това не се случва и нямаш подкрепата на спортния директор, борда и шефа и не постигаш поставените цели, тогава си уволнен. Но всеки мениджър се нуждае от време, за да развие идеите си. За съжаление има клубове, в които се търсят резултати на мига. Би било хубаво да можем да спечелиш първенството през януари и още по-хубаво през ноември, вместо през май, но е невъзможно. По тази причина е трудно да говорим за проекти. Само за месец може да загубиш всичко, което си построил", допълни Гуардиола.