Звездата на Челси Диего Коста почти сигурно напуска тима през лятото, след като мениджърът на “сините” Антонио Конте му съобщи, че няма да разчита на него през следващия сезон.

Крилото на английския шампион Педро Родригес сподели, че би било огромна загуба за клуба, ако нападателят в действителност реши да потегли в друга посока.

Педро: Не съм виждал нищо странно между Коста и Конте

“Ще видим какво ще се случи с Диего, но аз все още нищо не знам. Той очевидно е много важен играч за нас що се отнася до атаката. Отбеляза голяма част от головете през изминалия сезон”, каза Педро пред радио Cadena SER.

“Диего е играч, от който защитнииците се страхуват. Бележи с лекота. Ако наистина реши да си тръгне, това ще бъде голяма загуба за отбора. Все още е много рано да се каже, но като негов съотборник и приятел искрено се надявам да остане тук”, допълни футболистът на “сините”.

Абрамович и Конте нищят бъдещето Коста на специална среща

Коста в момента търси начини да се завърне в Атлетико Мадрид, откъдето проявяват интерес, но пък трудно биха намерили нужните за сделката финанси, а освен това са и под запор за картотекиране на нови футболисти. Интерес към него проявяват и тимовете от Китай.

Диего Коста иска да се завърне в Атлетико Мадрид

Нападателят на “сините” изпрати повече от успешен сезона 2016/2017, в който вкара 20 гола във Висшата лига и спомогна значително за спечелването на шампионската титла.