Коул Палмър заяви, че Маурисио Почетино го е направил по-добър футболист от времето в Манчестър Сити. Новата звезда на Челси нарече треньора си „топмениджър и топличност“.

21-годишният атакуващ футболист вкара 12 гола след като премина на „Стамфорд Бридж“ през лятото. Палмър има 41 мача под ръководството на Пеп Гуардиола и бе част от състава, който триумфира с невероятния требъл през миналия сезон. Трансферът на Палмър се случи изненадващо в края на трансферния прозорец, като „сините“ от Лондон платиха почти 50 милиона евро.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

Публична тайна бе, че футболистът искаше повече игрово време в Манчестър Сити и това бе една от причините да потърси трансфер, който бе одобрен почти светкавично от „гражданите“. Палмър се присъедини на 8-години към академията на шампиона на Висшата Лига, но през миналия сезон имаше само 7 срещи като титуляр от общо 25 изиграни с небесносиния екип.

Но в думите на Палмър имаше и необходимото уважение към бившия му клуб.

„Наученото в Сити, не бих могъл да получа никъде с мениджъра и играчите, които са там. Те са едни от най-добрите в света. Но в един момент осъзнах, че съм готов да играя редовно и това можеше да се случи в Челси“, добави Палмър.