Ръководството на Челси е изправено пред огромна дилема, която касае дома на клуба – „Стамфорд бридж”. Американските собственици на лондончани, които поеха управлението преди две години, дойдоха с големи планове за реконструкцията на съоръжението в централната част на английската столица.

Такива планове имаше и бившият собственик Роман Абрамович, които обаче така и не се осъществиха.

Ситуацията не се е променила особено в последните две години и няма почти никакъв напредък с плановете за нов стадион. Първоначалните планове на Челси са били „Стамфорд бридж” да бъде реконструиран трибуна по трибуна, по подобие на „Анфийлд”, но впоследствие ръководството на „сините” се е отказало от подобен вариант.

Така двете възможности пред лондончани са „Стамфорд бридж” да бъде съборен изцяло и построен отново, или клубът да закупи свободна земя, която се намира съвсем  близо до настоящия стадион.

При първия вариант обаче, стадионът ще бъде неизползваем за период от шест години, в които отборът трябва да домакинства на друго място, най-вероятно „Уембли”. При втория вариант, изграждането на новия стадион би струвало твърде скъпо на собствениците на клуба, тъй като само за земята, Челси трябва да плати не по-малко от 500 млн. паунда преди да започнат какви то и да е строителни дейности.