Челси уволни треньора си Томас Тухел. Тази новина дойде от последните минути от официалния сайт на клуба. 

49-годишният германец напуска отбора след само седем мача от началото на сезона. Вчера Челси загуби от Динамо Загреб с 0:1, което явно е дошло в повече на новите собственици на "сините". Тухел напуска, след като спечели няколко трофея, сред които Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

"От името на всички във ФК Челси, клубът би искал да изкаже своята благодарност на Томас и неговия персонал за всичките им усилия през времето, прекарано в клуба. Томас с право ще има място в историята на Челси, след като спечели Шампионската лига, Суперкупата и Световното клубно първенство по времето си тук. Тъй като новата група собственици достига 100 дни от поемането на клуба и тъй като продължава усилената си работа, за да изведе клуба напред, новите собственици вярват, че е подходящият момент да направят този преход.

Треньорският щаб на Челси ще поеме отговорността за тренировките на отбора и подготовката на предстоящите ни мачове, докато клубът бързо назначава нов старши треньор.

Няма да има повече коментари, докато не бъде назначен нов старши треньор", коментираха от официалната страница на тима.