Новият собственик на Челси Тод Боели е начело на клуба само от няколко месеца, но вече очевидно се чувства достатъчно комфортно в тази позиция и смята да поеме инициативи, които ще предизвикат доста реакции в света на английския футбол. 

В продължителен разговор вчера той разказа за някои от идеите си, а също така бе категоричен, че хората във Висшата лига трябав да си вземат поуки от американския спорт. Боели представи своите виждания за изграждане на плейофен турнир, който да определи изпадащите от най-високото ниво в английския футбол, както и мач на звездите по примера на НБА и НХЛ. 

“В крайна сметка Висшата лига трябва да взема пример от американския спорт. И хората там наистина започват да го разбират. Защо не направим турнир с последните четири отбора в класирането, защо не направим мач на звездите? Всички говорят за повече пари за всички в пирамидата на местния футбол, а само по време на мача на звездите в бейзболната лига направихме 200 милиона долара в понеделник и вторник. Ние мислим, че може да се направи мач на звездите между севера и юга във Висшата лига и това е нещо лесно, от което се нуждае пирамидата,” заяви Боели.