Мениджърът на Челси Маурицио Сари дебютира във Висшата лига с категоричен успех 3:0 над Хъдърсфийлд като гост, но италианският наставник не е бил достатъчно доволен след победата срещу „териерите”.

„Хареса ми, че победихме, но не съм напълно доволен от мача. Имаше моменти, в които срещата бе грозна и физиката играеше главна роля, а това не е добре за първи мач в първенство. Важното е, че момчетата се организираха и справиха със ситуацията на терена. Някои играчи пристигнаха преди седмица и тренират едва от три дни, но показаха, че са гладни за успех”, бяха първите думи на Сари след успеха.

Н’Голо Канте, Жоржиньо и Педро Родригес бяха точни за „сините” от Лондон, а най-скъпият вратар в света Кепа Арисабалага започна като титуляр за Челси.

„Организацията в клуба е страхотна. Закупихме чудесен вратар, за да замени друг такъв. Смятам, че бе правилно да не задържаме Тибо Куртоа, тъй като той не искаше да остане. Взехме Матео Ковачич, който носи нужната експлозивност в средата, а имаме също така и Жоржиньо. Имахме още някои цели по време на пазара, но той вече затвори и трябва да се фокусираме върху срещите, които ни предстоят”, продължи италианецът.

По-рано треньорът на Наполи Карло Анчелоти се пошегува, че ще покани колегата си на вечеря, а Сари отговори: „Със сигурност ще отговоря на обаждането на Карло, защото той гарантирано знае най-добрите ресторанти в Лондон и вечерята ще бъде страхотна”, завърши Маурицио Сари.