Челси е изправен пред още по-сериозно наказание след последните разкрития, че клубът е платил 500 хиляди паунда на бащата на Андреас Кристенсен, за да подпише датчанинът още като малко момче с лондончани.

Документите, които бяха публикувани от датския вестник „Politiken“, като част от разкритията направени от „Football Leaks“ показват, че Челси е сключил скрито споразумение с бащата на Кристенсен, за да пристигне тогава 15-годишният младок в академията на клуба.

 ФИФА вече започна разследване на 14 трансфера на непълнолетни деца от страна на клуба от „Стамфорд Бридж“, които се смятат за незаконно осъществени.

Челси е заплашен с двугодишна забрана да осъществява трансфери и много голяма финансова санкция.

Както вече стана ясно, английският клуб е разследван и за подписването с нападателя Бертран Траоре, който е родом от Буркина Фасо.

Сега срещу Челси е започнато допълнително разследване след изтичането на информацията за скритото споразумение с бащата на Кристенсен, което е постигнато през 2012 година.

Кристенсен преди да навърши 16 години е имал напълно възможност да се присъедини към академията на Челси, тъй като е със статут на гражданин на ЕС.

Според документите, в същия ден бащата на Андреас – Стен е нает в клуба като скаут.

Бащата на Андреас Кристенсен работи като треньор на вратарите в датския Брьондби, но документите публикувани от „Politiken“ показват, че той е работил в продължение на четири години като скаут към Челси, печелйки по 11 400 паунда месечно. Това възлиза на 656 хиляди паунда на година.

По това време Стен Кристенсен е бил най-високо платения скаут на Челси.

Документите сочат, че това е „родителската заплата“, която е получавал бащата на Андреас.

Андреас Кристенсен

източник: Gulliver/GettyImages

Правилата на Висшата лига ясно гласят, че никой клуб не може да привлече или да се опита да вземе играч под 16-годишна възраст, като подпише договор и му предложи пряко или косвено плащане.

Попитан за отговор относно обвиненията повдигнати срещу Челси за случая с Кристенсен, говорителят на Висшата лига заяви: „Ако получим някакъв материал, който показва, че нашите правила са нарушение, ние разбира се, че разследване.“

От Челси отговориха, че не коментират спекулации относно конфиденциални договори или върпоси свързани с играчите.

Стен Кристенсен заяви: „Това е история, която излиза от някакви украинци или нещо подобно. Нямам никакъв коментар.“

Двугодишна забрана за трансфери грози Челси