Нападателят на Челси Диего Коста трябва да се откаже от намерението си да остане в Бразилия, ако иска да напусне клуба, съобщи информационната агенция „Прес Асосиейшън”. Само при подобно развитие испанският национал ще получи така желания картбланш да напусне шампиона на Англия.

Изглежда това ще бъде поредният епизод от свадата между двете страни, който с всеки ден уронва отношенията им все повече и повече. Футболистът разкритикува клуба и най-вече мениджъра Антонио Конте за начина, по който се отнесоха  с него. Става дума за прословутия СМС, с който италианският специалист уведомил 28-годишния играч, че няма да се разчита на него за сезон 2017/2018.

Диего Коста: Не уважавам Конте като човек

Коста заяви, че не е престъпник, като изрази готовност да остане в изгнание за цяла година. Челси от друга страна е в правото си да настоява южонамериканеца да се върне, тъй като последният има договор за още 2 сезона.

Таранът трябваше да се появи в Лондон преди 2 седмици и все още прекарва времето си у дома в Лагарто. Той настоява, че няма намерение да се връща, щом ще бъде принуден да се подготвя с младежкия състав. Бившият ас на Атлетико каза, че ще остане в родината си и ще продължи да плаща глоби, докато случаят му не се разреши.

В Челси притеснени, че Диего Коста ще надебелее

Диего Коста завежда дело срещу Челси

Не е тайна, че именно предишният му клуб иска да си върне Коста обратно, като може да го стори най-рано през януари 2018 година. Тогава трансферното вето, което ФИФА наложи над „дюшекчиите” ще отпадне.

Желанието на Челси футболистът да се яви в Лондон може да се счете за поредната битка на характери между Коста и мениджъра Конте. Очевидно италианецът иска да демонстрира надмощие в случая, докато за играча не е проблем да дочака трансфер в родината си.

Бразилецът пристигна на „Стамфорд Бридж” през лятото на 2014 година и може да се похвали с 59 гола в 120 мача.