Челси успя да постигне сензационен обрат и победи Манчестър Сити с 2:1 в дербито на 35-тия кръг от Висшата лига. Рахийм Стърлинг изведе напред тима си в 44-та минута. Серхио Агуеро пък пропусна дузпа. Хаким Зиеш направи резултата 1:1 в 63-та минута, а в последната минута на мача Маркос Алонсо прониза вратата на Сити и по този начин осигури безценен успех за "сините". 

14 снимки

В първите 10 минути момчетата на Пеп Гуардиола започнаха по-добре срещата. Серхио Агуеро стреля над вратата на Менди в 4-та минута, а Феран Торес не уцели целта 4 минути по-късно. 

В 17-та минута Нейтън Аке успя да стигне до удар с глава след корнер, но двамата с Аймерик Лапорт си попречиха. Темпото постепенно спадна, а двата тима не позволяваха положения пред собствените си врати. 

В 34-та минута дойде и първият истински точен удар в срещата. Рахийм Стърлинг напредна по левия фланг и преодоля двама бранители преди да нанесе изстрел, който Менди изби с вещина. 

С напредването на частта "гражданите" ставаха все по-настървени и в логично стигнаха попадения очно в края на частта. Първо Рахийм Стърлинг успя да матира Челси в 44-та минута, а само две минути по-късно Серхио Агуеро профука идеален шанс за 2:0, изпускайки от бялата точка. 

В началото на втората част Челси се опита да се пробуди, а Рийс Джеймс тества рефлексите на Едерсон, който се справи с лекота със ситууацията. Така се стигна и до 63-та минута, в която Хаким Зиеш успя да се възползва от асистенция на Сезар Аспиликуета, за да върне паритета на "Етихад" - 1:1.

В 73-та минута дойде златен шанс за гостите дори да обърнат резултата. След пробив по десния фланг на Рийс Джеймс, англичанинът пласира чудесно центриране, успоредно на голлинията, но Тимо Вернер не успя да достигне топката, за да я вкара в опразнената мрежа. 

Пет минути по-късно Габриел Жезус не уцели вратата на Челси от отлична позиция, а седем минути по-късно Фил Фодън беше на сантиметри от това да намери рамките на вратата на Едоард Менди. Драмата беше пълна, след като Маркос Алонсо успя да изтръгне сензационен успех за Челси буквално в последната минута на мача. 

Манчестър Сити - Челси 1:2

1:0 - Рахийм Стърлинг (44)

1:1 - Хаким Зиеш (63)

1:2 - Маркос Алонсо (90+3)

Ето и съставите на двата тима: 

Манчестър Сити: Едерсон, Аке, Диас, Лапорт, Менди, Кансело, Родри, Торес, Агуеро Стърлинг, Жезус;

Челси: Менди, Рюдигер, Аспиликуета, Кристенсен, Канте, Гилмор, Зиеш, Джеймс, Алонсо, Пулишич;