Истинско дерби, зрелище и много екшън в края. Това беляза двубоя от деветия кръг на Висшата лига на „Стамфорд Бридж“. Челси и Манчестър Юнайтед завършиха 2:2, като „червените дяволи“ направиха много силно второ полувреме, но не успяха да издържат и в крайна сметка „сините“ изравниха дълбоко в добавеното време на срещата. Челси поведе в резултата с гол на Анотнио Рюдигер. Манчестър Юнайтед успя да осъществи пълен обрат през втората част с два гола на Антони Марсиал. Рос Баркли оформи крайния резултат в срещата. 

Първата възможност в мача се откри пред футболистите на Челси в 11-та минута. Уилиан получи много добра възможност да стреля от фаул, от границата на наказателното поле на Манчестър Юнайтед, но изпрати топката над напречната греда.

Люк Шоу центрира остро в наказателното поле на Челси в 16-та минута, където Ромелу Лукаку бе оставен непокрит и стреля с глава, но неточно в аут.

Челси поведе в резултата в 21-та минута. Уилиан центрира от корнер в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, където Пол Погба изпусна Антонио Рюдигер, а германският защитник с глава вкара топката във вратата на Давид де Хеа.

Челси организира много добра атака в 31-та минута. Рюдигер пусна отличен извеждащ пас към Маркос Алонсо, който изскачаше сам срещу Давид де Хеа, но първото докосване на защитника на лондончани му изневери и топката се оказва в ръцете на вратаря на Манчестър Юнайтед.

Алваро Мората отправи удар от разстояние в 40-та минута, но топката излезе в аут. 

Gulliver/Getty Images
42 снимки

Второто полувреме започна с възможност пред Челси да удвои преднината си. В 47-та минута Жоржиньо комбинира с Алваро Мората, който се освободи от Неманя Матич и стреля, но Давид де Хеа успя да спаси.

Манчестър Юнайтед успя да изравни резултата в 55-та минута. Хуан Мата отправи много мощен удар от въздуха, който Кепа Арисабалага успя да спаси. След това отбитата топка попадна в Мата, който изпрати топката към Ашли Йънг, а той шутира. Получи се първо рикошет в Маркъс Рашфорд, след това и в Жоржиньо, а в крайна сметка топката попадна в Антони Марсиал, който отблизо не пропусна да вкара.

 

Пол Погба отправи далечен удар в 57-та минута, но топката премина встрани от вратата на Арисабалага.

Челси можеше отново да поведе в резултата в 66-та минута, когато Уилиан центрира от фаул в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, където Давид Луис бе изпуснат и стреля с глава, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Де Хеа.

Н‘Голо Канте отправи много хубав удар в 71-та минута, но Де Хеа отново спаси.

Манчестър Юнайтед осъществи пълен обрат в срещата в 73-та минута, когато Хуан Мата комбинира с Маркъс Рашфорд, който продължи към Антони Марсиал. Французинът бе оставен непокрит в наказателното поле на Челси и успя с диагонален удар да вкара топката във вратата на Арисабалага.

 

Челси успя да изравни резултата в шестата минута на добавеното време на мача. Давид Луис стреля с глава, а топката срещна левия стълб на вратата на Де Хеа. След това топката попадна в Рюдигер, който стреля, но Де Хеа спаси, но при третия удар Рос Баркли не пропусна да прати топката във вратата на Манчестър Юнайтед.

След отбелязания гол от Баркли, човек от щаба на Маурицио Сари се израдва бурно пред Жозе Моуриньо, след което каза нещо на португалския мениджър на Манчестър Юнайтед и се стигна до сериозно меле. 

По този начин Челси продължава да бъде без загуба от началото на сезона във Висшата лига. "Сините" има 21 точки, а Манчестър Юнайтед е с 14 точки. 

Челси – Манчестър Юнайтед 2:2 

1:0 Антонио Рюдигер 21' 

1:1 Антони Марсиал 55'

1:2 Антони Марсиал 73'

2:2 Рос Баркли 90+6'

Челси: Кепа Арисабалага – Сесар Аспиликуета, Давид Луис, Антонио Рюдигер, Маркос Алонсо – Жоржиньо, Матео Ковачич, Н‘Голо Канте – Уилиа, Алваро Мората, Еден Азар

Манчестър Юнайтед: Давид де Хеа – Ашли Йънг (к), Виктор Линдельоф, Крис Смолинг, Люк Шоу – Хуан Мата, Неманя Матич, Пол Погба, Антони Марсиал – Маркъс Рашфорд, Ромелу Лукаку