Отборите на Челси и Арсенал завършиха при резултат 2:2 на "Стамфорд Бридж" в двубой от 24-и кръг на Висшата лига. В 25-ата минута Давид Луис си изработи директен червен картон и остави отбора си с човек по-малко. Жоржиньо бе точен от дузпа и отбеляза попадение във втори пореден мач срещу "артилеристите". В 64-ата минута Габриел Мартинели се възползва от щастливо подхлъзване на Н'Голо Канте и порази Кепа Арисабалага, възстановявайки равенството. В 84-ата Сесар Аспиликуета отново изведе Челси напред, след като успя да засече топката от ъглов удар. "Синята" радост не бе дълга, тъй като само три минути по-късно Ектор Бейерин изравни за 2:2. 


"Артилеристите" започнаха агресивно и още във втората минута организираха скоростна контраатака, която обаче завърши с неточно центриране на Букайо Сака. 

В последствие домакините поеха инициативата и в седмата минута Матео Ковачич се включи добре в наказателното поле, след което отправи удар, но той бе блокиран от Мустафи. 

Последва пропуск на Андреас Кристенсен, който не успя да отиграе топката добре и ударът му с глава премина встрани от дясната греда. 

В 18-а минута "сините" бяха изключително близо до откриващото попадение, но Калъм Хъдсън-Одой нацели напречната греда.

В 25-ата минута Шкодран Мустафи изпусна навлизащия на скорост Тами Ейбрахам и принуди Давид Луис да извърши ужасяващо влизане в краката на младока, за което му бе показан директен червен картон. Жоржиньо се нагърби с изпълнението от бялата точка и с майсторски удар порази вратата на Бернд Лено, извеждайки "сините" напред в резултата.  



​В 32-ата Хъдсън-Одой отправи добър удар, но стражът на "топчиите" демонстрира страхотен рефлекс и предотврати попадението. 

До края на първата част "топчиите" търсеха изравнителното попадение, но опитите им бяха безуспешни. 

Getty Images
49 снимки

Началото на втората част бе ударно, след като "сините" можеха да удвоят аванса си в първата минута на второто полувреме, но опитът на Н'Голо Канте бе блокиран от защитник на "топчиите". 

В 52-ата минута топката се удари в ръката на Букайо Сака, но тя бе плътно прибрана до тялото му и реферът Стюърт Атуел не уважи претенциите за дузпа на домакините. 

В 64-ата равенството бе възстановено. Габриел Мартинели се възползва от грешка на Канте, който се подхлъзна, и след страхотен индивидуален рейд излезе сам срещу Кепа. Бразилецът финтира стража и му остана единствено да търкулне топката в опразнената мрежа. 

В 72-ата за втори път топката се озова в мрежата на Кепа, но попадението на Александър Лазакет бе отменено заради засада. 

Малко по-късно Уилиан можеше да изведе своите отново напред в резултата, след като успешно излъга защитата, но ударът му бе отразен от Лено. 

В 77-ата Лено се намеси сензационно, спасявайки удара с глава на Тами Ейбрахам.  Малко по-късно стражът демонстрира нова страхотна проява, след като този път отрази удар на Рос Баркли. 

В 84-ата Челси изпълни ъглов удар, след който Хъдсън-Одой отигра в наказателното поле, а Сесар Аспиликуета засече топката и я изпрати в долния ляв ъгъл на Бернд Лено. 

Само три минути по-късно Ектор Бейерин смълча "Стамфорд Бридж" и развали празника на "сините". Испанецът се измъкна перфектно от защитата на Челси и с брилянтен удар оформи крайното 2:2. Така Бейерин повтори изравнителното си попадение срещу Челси отпреди 2 години. 

В последната минута от редовното време Миши Батшуай стреля отблизо, но топката прелетя на косъм от дясната греда и остави резултата непроменен. 

Така Челси остава на четвъртата позиция с 39 точки, но продължава с колебливите изяви и позицията в топ 4 въобще не е сигурна. "Артилеристите" пък са 10-и с 30 точки в своя актив. 

СЪСТАВИ: 

Челси: 1. Кепа Арисабалага, 2. Антонио Рюдигер, 4. Андреас Кристенсен, 28. Сесар Аспиликуета (к), 33. Емерсон Палмиери, 5. Жоржиньо, 7. Н'Голо Канте, 17. Матео Ковачич, 10. Уилиан, 9. Тами Ейбрахам, 20. Калъм Хъдсън-Одой 

Треньор: Франк Лампард

Арсенал: 1. Бернд Лено, 2. Ектор Бейерин (к), 20. Шкодран Мустафи, 23. Давид Луис, 77. Букайо Сака, 10. Месут Йозил, 11. Лукас Торейра, 19. Никола Пепе, 34. Гранит Джака, 35. Габриел Мартинели, 9. Александър Лаказет 

Треньор: Микел Артета